بازگشت

دامن علي و فاطمه


ايفا نقش مربي به مقدار آگاهي وي از روش هاي تربيتي و پاي بندي به آن روش ها گردش مي كند. هر مقدار مربي به معيارهاي تربيتي آگاهتر و در رفتار نيز به آرمانهاي پاي بند باشد، بيشتر مي تواند نقش تربيتي خويش پديدار سازد. به همين جهت در هنگام شكل گيري شخصيت انسان ها كه بخش ‍ مهم آن در دوران كودكي نوجواني شكل مي گيرد، نقش اول را مربي وي در محيط خانه و آموزشگاه به ويژه خانواده او به عهده دارد.

اگر گفته شود كه ناهنجاري و نا بساماني هاي اجتماعي كه جامعه گرفتار آن است خاستگاه اصلي اش آگاه نداشتن و نيز بي اعتنايي مربيان به اصول تربيتي است، سخن گزاف گفته نشده است. بر مربيان جامعه به ويژه پدر و مادر بايسته است به اين مهم توجه نمآيند. با توجه به اين نكته اگر مربي افراد، اشخاصي مانند علي و فاطمه قرار گرفتند؛ فرزانگاني كه سر آمد همگاني در فضايل انساني و نيز آگاهي به روش هاي تربيتي و نيز رفتاري مصون از هر خطا و خطر دارند آنگاه نقش تربيتي آنان نسبت به فرزندان به خوبي آشكار مي گردد. به ويژه اين كه فرزندان نيز از لحاظ شايستگي برترين انسان ها باشند. عرصه در دو فرآيند كاملا آماده مي باشد، هم به لحاظ شايستگي استعدادي و آفريدگاري و به هم به لحاظ بهره وري از بهترين و آسان ترين روش هاي تربيتي. ويژه اين كه وراثت كه عامل انتقال ويژگي هاي نسل پيشين مي باشد، زمينه شايستگي هاي اين فرآيند را بهتر فراهم ساخته است.

با اين توضيح عرصه هاي اصلي تربيتي و بالندگي، استعدادهاي آفريدگاري، وراثت، و مربيان و خانواده شايسته براي فرزندان زهرا كاملا فراهم است. حسين در چنين شرايط رشد و تربيت يافته است.