بازگشت

آثار مجالس عزاداري


يكي از تجّار آفريقا كه مرد فهميده و دانشمندي مي باشد برنامه اش اين است كه هر سال دهه محرّم به طور رايگان براي تبليغ و برپايي مراسم عزاداري امام حسين عليه السلام به يكي از شهرهاي آفريقا مي رود.

اين تاجر براي من تعريف كرد: يك بار در دهه محرّم و ايّام عاشورا به شهري وارد شدم كه واعظ و خطيب نداشت و من آمادگي خود را براي وعظ و خطابه اعلام نمودم، مردم شهر هم استقبال كردند تا اينكه وقت نماز رسيد، امّا هرچه گوش دادم صداي اذان نشنيدم!

پس به خانه اي كه سياه پوش بود و جمعيّت زيادي براي عزاداري در آن جمع بودند وارد شدم و به يكي از افراد حاضر در مجلس گفتم: چرا در محلّ شما صداي اذان شنيده نمي شود!

جواب داد: اذان چيست؟!

گفتم: اذان... نماز...

گفت: نماز چيست؟!

گفتم: مگر شما مسلمان نيستيد؟

گفتند: اسلام چيست؟!

با تعجّب پرسيدم: شما چه مذهبي داريد؟!

گفت: ما بودايي [1] هستيم.

گفتم: پس چرا براي حسين عليه السلام عزاداري مي كنيد؟

گفتند: ما در عزاداري از گذشتگان خود پيروي مي كنيم، آنها هم با اينكه بودايي بودند، براي حسين عليه السلام عزاداري مي كردند!

بالاي منبر رفتم و گفتم: اي مردم! نام حسين عليه السلام و عزاداري حسين عليه السلام به شهر شما آمده است، امّا جدّ حسين عليه السلام، پدر حسين عليه السلام و دين حسين عليه السلام به منطقه شما هنوز نيامده است! بياييد حسين عليه السلام را واسطه قرار دهيم، تا دين، جدّ و پدر او هم به شهر شما قدم گذارد.

از آن روز مشغول به بيان احكام اسلام شدم و اسلام را به آنها معرّفي كردم، هنوز دهه محرّم تمام نشده بود كه همه اهالي آن شهر از كوچك و بزرگ، فقير و غني، مسلمان و شيعه شدند.

مي بينيم افراد غير مسلمان و غير شيعه هم براي امام حسين عليه السلام مراسم عزاداري برگزار مي كنند و بهترين شاهد آن سوگواريهاي بسيار مفصّلي است كه در هند و پاكستان و آفريقا مرسوم است.


پاورقي

[1] بودا، در هندوستان زندگي مي‏کرد، 480 سال قبل از ميلاد از دنيا رفت و بوداييان پيرو مکتب او هستند.