بازگشت

مقدمه


خداوند متعال براي سهولت پيمودن راه هدايت و رسيدن به قلّه هاي سعادت، علاوه بر دستورات و كتابهاي آسماني، الگوهاي عملي را نيز معرّفي فرموده است تا مردم با اقتدا به رفتار آنها راه حقيقت و راستي را به درستي و آساني بپيمايند. تمام انبيا از اين افراد مي باشند و در رأس همه، پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله قرار دارد.

قرآن كريم در مورد اقتدا به پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله فرمود: «وَلَكُمْ في رَسُولِ اللّه اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»؛ [1] «براي شما در [رفتار] رسول خدا الگوي نيكويي است.»

بعد از پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله اسوه هاي امّت، امامان معصوم عليهم السلام و اهل بيت آن حضرت مي باشند، و يكي از اين اسوه ها، سرور شهيدان، حسين بن علي عليه السلام است.

خود آن بزرگوار در نامه اي به سليمان بن صرد خزاعي و مسيّب و...نوشت: «فَلَكُمْ فِيَّ اُسْوَةٌ؛ [2] براي شما در رفتار من الگو است.»

از اين جهت لازم است شيعيان با اوصاف و ويژگيهاي آن بزرگوار آشنا شوند، و خود را با او همرنگ نمايند. آنچه در پيش رو داريد، اشاره اي به برخي ويژگيها و اوصاف سيدالشهداء، حسين بن علي عليه السلام است. مبلغان محترم مي توانند در ماه محرم هر يك از اين ويژگيها را در يك سخنراني مطرح كرده و آن را با توجه به شرايط منطقه تبليغي خود و اضافه كردن چاشنيهاي سخنراني ارائه كنند.


پاورقي

[1] احزاب: 21.

[2] محمدباقر مجلسي، بحارالانوار (بيروت، دار احياء التراث العربي)، ج44، ص381.