بازگشت

شعاع نهضت امام حسين


با حلول ماه محرم ، ماه حماسه و شجاعت و فداكاري آغاز شد. ماهي كه خون برشمشير پيروز شد.

ماهي كه قدرت حق ، باطل را تا ابد محكوم و «داغ باطله » بر جبهه ستم كاران و حكومت هاي شيطاني زد. ماهي كه به نسل ها در طول تاريخ ، راه پيروزي بر سر نيزه را آموخت . ماهي كه شكست ابر قدرت ها را در مقابل كلمه حق ، به ثبت رساند. ماهي كه امام حسين ، راه مبارزه با ستم كاران تاريخ را به ما آموخت .»

نهضت حسيني ، نه يك حادثه است ، مانده در مقطعي از زمان و محدوده اي ازمكان ؛ و نه يك حركت است در اندازه ها و معيارهاي حركت هاي مادي كه هم ماندگاري آنان محدود است و هم تأثير گذاري شان . نهضت حسيني يك فرهنگ الهي و يك تاريخ است كه خود، داراي فصل ها و عناصر متعددي است كه موجب ماندگاري و تأثير نامحدود و انكارناپذيرش ، در طول زمان ها و مكان ها شده است .

آنچه از فضايل ، و درخشندگي ها، و كمالات و كرامت ها در ميان بشر مانده است و تاريخ تاريك او را، ارزش نگريستن و نگاه داشتن مي دهد، از بركت واقعه ، عاشورا و سرزمين كربلا است .

قيام امام حسين (ع) زمان و مكان را در نورديد و براي هميشه قيام جاودانه تاريخ گشت . قيامي كه شعله هاي پر فروغ آن خاموش شدني نيست و هر چقدر كه زمان مي گذرد، جنبه هاي ديگري از آن حماسه بي نظير بر جهانيان روشن مي گردد.

در حقيقت تداوم حيات اسلام ، مرهون شهادت امام حسين (ع) است . اگر قيام حسين (ع) و اسارت اهل بيت آن بزرگوار نبود، نامي از اسلام باقي نمي ماند. پيامبر (ص)فرمودند:

«ان لِقتل ِ الحسين حرارة في قلوب المؤمنين لن تبرد ابدا»؛ همانا براي قتل حسين (ع) سوزي در دل هاي مؤمنين شعله ور است ، كه هرگز خاموش شدني نيست ».

حسين (ع) عشق و فداكاري و گذشت در راه خدا را عملاً معنا كرد و بايد گفت كه اگر كار امام حسين (ع) در روز عاشورا نبود، بسياري از مفاهيم و لغات را نمي شد معنا كرد.او هر چه دارد، در راه حق فدا مي كند: مال ، عيال ، اصحاب ، اولاد و حتي طفل شيرخوار را و در گودال قتلگاه چنين مي گويد:

«اي خدا! از همه كس ، از همه چيز در راه تو گذشتم و براي ملاقات تو از همه وابستگان چشم پوشيدم . اي خدا! اگر در راه محبت تو پاره پاره شوم ، دل به سوي غير تو تمايل نخواهد كرد.»

از اين جا، معناي روايت پيامبر اكرم (ص) كه فرمود:

«ان الحسين مصباح هدي و سفينة نجاة ؛ حسين چراغ هدايت و كشتي نجات است .»

معلوم مي شود و اگر رسول اكرم (ص) فرموده است :

«من احب ان ينظر الي احب اهل الارض و السماء فلينظر الي الحسين ؛

هر كه دوست دارد نظر كند به كسي كه نزد خدا و اهل بيت محبوب ترين افراد زمين و آسمان است ، به حسين (ع) بنگرد، به همين معناست ».

حسين (ع) زنده كننده اسلام و قرآن براي هميشه تاريخ است و به قول امام خميني (ره):

«شهادت حضرت سيد الشهدا مكتب را زنده كرد».

در حقيقت عاشورا يك روز بيش نبود، اما شعاع تأثير آن به ابديت كشيده شده است .