بازگشت

حسين دريچه كشف اسرار


بسم الله الرحمن الرحيم

«السلام علي الحسين و علي علي بن الحسين و علي اولاد الحسين و علي اصحاب الحسين، الذين بذلوا مهجهم دون الحسين».

امام و اصحابش عزيزاني هستند كه به ما نشان دادند در هر شرايطي و هر زماني حركت ديني و حيات ديني بهترين راه و نجات آورترين مسير است و در آن حال هيچ بهانه اي براي ترك كردن زندگي ديني نمي ماند، حتي اگر حيله هاي معاويه حاكم باشد و زشتي هاي يزيد به صحنه بيايد.

در جلسات گذشته عرض شد كه: حكمت و فرهنگ حسيني عليه السلام حكمت و فرهنگي است كه دشمنانش را اسقاط مي كند و در اين فرهنگ اصلا كوتاه آمدن نسبت به فرهنگ زشت دشمن و جود ندارد، ولي قوه غضبيه هم در اين فرهنگ ميدان دار نيست بلكه تعادل حسيني اساس اين نهضت است، چه در حادثه ي كربلا و چه در روز عاشورا و چه در كاروان اسرا و چه در دربار يزيد و مقابله حضرت زينب عليهاالسلام با يزيد در هيچ يك از مراحل اين نهضت غضب ميدان دار نيست. عمده آن است كه فرهنگ حسيني خوب شناخته شود تا شكست ناپذيري آن روشن گردد. البته شناختن اين فرهنگ بسيار سخت است. اگر حضرت نوح عليه السلام چشم پيامبري دارد - كه دارد - و حقايق تاريخ را مي بيند، متوجه مي شويم گريه حضرت نوح عليه السلام براي امام حسين عليه السلام پيام بزرگي براي


ما دارد، و آن اينكه بايد پرده هاي ظاهر را كنار زد تا مقام حسيني را يافت. [1] . و بنا به روايت: اگر خداوند به حضرت موسي عليه السلام مي فرمايد: بايد نزد بنده صالحي به نام خضر عليه السلام بروي و از علومي كه ما به او داده ايم بياموزي و حضرت موسي عليه السلام چنين مي كنند و اولين چيزي كه بين اين دو انسان بزرگ مراوده مي شود قصه امام حسين عليه السلام است و اشك هر دو براي امام - حسين عليه السلام جاري مي شود؛ اين مسئله براي ما پيام دارد كه: براي درك مقام و حكمت حسيني بايد در معبد اولياء الله وارد شد تا بتوان از اين حقايق درك و فهم صحيحي بدست آورد.

اين روشن است كه همواره گوهرهاي گرانمايه را به راحتي نمي توان به دست آورد، خضر اسراردان مي خواهد تا حتي موسي را به اسرار كربلا آشنا كند. لذا در خبر داريم اولين چيزي كه بين حضرت خضر و موسي مذاكره شد، آن بود كه معلم راه يعني خضر پيامبر، براي حضرت موسي از كربلا گفت و هر دو سخت گريستند كه؛ مقام اتصال به عالم اسرار با گريستن بر حسين عليه السلام امكان پذير است. يعني فهم حكمت حسيني پير راه مي خواهد و كربلا اسراري است نهفته در دل اوليا كه بايد همت كرد تا از آن بي بهره نباشيم.

نمي خواهيم باب بحث را در اين جا مفصل باز كنيم. شما حتما دقت كرده ايد كه در روز و شب قدر و ايام الله، چه روز عرفه، و چه شب قدر، يكي از آداب عبادت، زيارت امام حسين عليه السلام است. يعني رفتن به سوي اسرار عالم غيب به مدد روح حسيني ممكن است و حسين عليه السلام دريچه كشف اسرار الهي است. [2] .



پاورقي

[1] 1 و 2 خصائص الحسينيه - جعفر شوشتري ص. 218 و 217.

[2] (در اين رابطه مي‏توانيد به کتاب «خصائص الحسينيه» مرحوم شيخ جعفر شوشتري که با عنوان «اشکي روان بر امير کاروان» ترجمه شده است مراجعه کنيد. ايشان روايتهاي سري که درباره اباعبدالله گفته شده را جمع کرده‏اند).