بازگشت

ارزش نهضت حسيني


اينجاست كه انسان مي فهمد كه نهضت حسيني چقدر براي جهان اسلام مفيد بود و چگونه اين پرده ها را دريد. در آن زمان، وسايل ارتباطي كه نبود. مثلا مردم مدينه نمي دانستند كه در شام چه مي گذرد، رفت و آمد خيلي كم بود. افرادي هم كه احيانا از مدينه به شام مي رفتند، از دستگاه يزيد اطلاعي نداشتند. بعد از قضيه ي امام حسين، مردم مدينه تعجب كردند كه عجب! پسر پيغمبر را كشتند؟ هيئتي را براي تحقيق به شام فرستادند كه چرا امام حسين كشته شد.پس از بازگشت اين هيئت، مردم پرسيدند: قضيه چه بود؟ گفتند: همين قدر در يك جمله به شما بگوييم كه ما در مدتي كه در آنجا


بوديم، دائما مي گفتيم خدايا! نكند از آسمان سنگ ببارد و ما به اين شكل هلاك بشويم، و نيز به شما بگوييم كه ما از نزد كسي مي آييم كه كارش شرابخواري و سگ بازي و يوزبازي و ميمون بازي است،كارش نواختن تار و سنتور و لهو و لعب است، كارش زناست حتي با محارم. ديگر حال، تكليف خودتان را مي دانيد.

اين بود كه مدينه قيام كرد، قيامي خونين. و چه افرادي كه بعد از حادثه ي كربلا به خروش آمدند (اي بسا شاعر كه بعد از مرگ زاد). امام حسين تا زنده بود، چنين سخناني را مي گفت: «و علي الاسلام السلام اذ قد بليت الامة براع مثل يزيد» [1] ديگر فاتحه ي اسلام را بخوانيد اگر نگهبانش اين شخص باشد. ولي آن وقت كسي نمي فهميد. اما وقتي شهيد شد، شهادت او دنياي اسلام را تكان داد. تازه افراد حركت كردند و رفتند از نزديك ديدند و فهميدند كه آنچه را آنها در آيينه نمي ديدند حسين در خشت خام مي ديده است. آن وقت سخن حسين عليه السلام را تصديق كردند و گفتند او آن روز راست مي گفت.

و صلي الله علي محمد و اله الطاهرين. نسألك اللهم و ندعوك باسمك العظيم الاعظم الاجل الاكرم يا الله...

پروردگارا! دلهاي ما را به نور ايمان منور بگردان، ما را آشنا به معارف و حقايق دين مقدس اسلام بفرما.

پروردگارا! توفيق تبعيت از كتاب الله و سنت رسول الله عنايت بفرما.

پروردگارا! توفيق عنايت كن كه روش ما، سيره ي ما، روش پيغمبر و روش علي و آل علي باشد.

پروردگارا! نيتها ما را، روحهاي ما را، دلهاي ما را پاك و خالص بگردان، به مسلمين بيداري عنايت بفرما.

پروردگارا! اموات ما را مشمول عنايت و مغفرت خودت قرار بده.

رحم الله من قرأ الفاتحة مع الصلوات



پاورقي

[1] مقتل مقرم، ص 146.