بازگشت

صحنه هاي هيجان زا


صحنه هاي نشاطآور و غم انگيز عاشورا هر كدام به نوعي در انسان هيجان ايجاد مي كنند. وجود هيجان ها از بزرگ ترين نعمت هاي الهي است كه خداوند در وجود انسان ها به وديعت نهاده است. هيجان ها نقش مؤثري در زندگي انسان ها دارند؛ چون آن ها بدن و جسم را به تلاش و كوشش وامي دارند و زندگي را شاد و لذت بخش مي سازند و نيز به ذهن فعاليت و حركت مي بخشند. هيجان ها در طول تاريخ هميشه منشأ آثار بزرگ و ارزشمند بوده اند. البته لازم است آن ها در جهت بهره وري صحيح هدايت و كنترل شوند. چه بسا هيجان ها، همان گونه كه در سايه ي جهت دهي صحيح، منشأ حوادث و رخدادهاي ارزنده و مفيد مي توانند واقع شوند، در صورت رها شدن و عدم رهبري مي توانند مشكل ساز باشند و گاه منشأ رخدادهاي تلخ و خطرناك شوند.

هيجان و انگيزه ي اسلام خواهي و غيرت ديني در سايه ي صحنه هاي فداكاري و عشق و عرفان موجود در نهضت عاشورا، حاصل مي شود، صحنه هاي تلخ و غم انگيز و دردآور قيام كربلا، كه به دست يزيديان اتفاق افتاد، هيجان و احساس ظلم ستيزي و طاغوت زدايي را در انسان ها پديد مي آورد.

هيجان هاي حاصل از اين صحنه هاي مثبت و منفي، نوراني و ظلماني در طول 1400 سال در هر محرم و صفر، به جوش مي آيد و جاودانگي و حيات نهضت حسيني عليه السلام را تضمين مي كند. چون همان جلوه هاي نشاط و شادي در سيماي حماسه سازان كربلا كه صحنه هاي عشق و وفا و عزت را آفريدند به نسل هاي


حق طلب بعد از حادثه ي عاشورا انتقال مي يابد و آنان نيز از همين هيجان ها و احساس هاي خداگرايانه عرفاني مي شوند، و در پرتو انتقال همين هيجان هاي حماسي و كربلايي از نسلي به نسلي، قيام امام حسين عليه السلام زنده مانده است و خواهد ماند.