بازگشت

زيارت قبر اباعبدالله الحسين


توصيه ي معصومين عليهم السلام به زيارت قبور ائمه عليهم السلام به ويژه سالار شهيدان حسين بن علي عليه السلام، در طول تاريخ پيوسته شيعيان را به سوي كربلا و مزار حسيني سوق داده و آن قدر تعابير ارزشمند در زيارت قبر امام حسين عليه السلام آمده است كه عاشقان آن حضرت عليه السلام همه ي خطرها را تحمل كرده و در سهمناك ترين شرايط به زيارت قبرش روي مي آورده اند.

در سايه ي اين توصيه ها و شوق عاشقان براي زيارت سرزمين كربلا، خاطره ي عاشورا و فداكاري هاي حسين عليه السلام و ياران باوفاي آن حضرت زنده نگاه داشته شده است. در ذيل به چند روايت اشاره مي شود: در روايتي آمده است:

من زار كمن زار الله في عرشه؛ [1] .

زيارت كننده ي حسين عليه السلام به سان كسي است كه خداي را در عرشش زيارت كرده است. روزي حسين عليه السلام در دامان پيامبر صلي الله عليه و آله بود و آن حضرت او را به بازي سرگرم ساخته و مي خندانيد در اين زمان عايشه كه اين منظره را تماشا مي كرد، گفت: چرا تا اين حد به اين كودك محبت مي ورزيد؟ پيامبر صلي الله عليه و آله فرمود: «چگونه محبت نثارش نكنم و به او نبالم با وجود اين كه، او ميوه ي دل و نور ديده و گل خوش بوي زندگي است، گروهي از مدعيان مسلماني، او را شهيد خواهند ساخت و كسي كه او را پس از شهادت زيارت كند، خداوند برايش پاداش يك حج از حج هاي مرا خواهد نوشت. عايشه شفگت زده شد و پرسيد: يك حج از حج هاي شما! فرمود: «آري، بلكه دو حج از حج هاي مرا.»


پرسيد دو حج؟! فرمود: «بلكه چهار حج.» و همين گونه چند برابر عدد را بالا برد تا مقدار پاداش را به نود حج، كه در طول عمر پربارش انجام داده بود، رسانيد. [2] .

خود آن بزرگوار عليه السلام فرمود:

من زارني في حياته زرته بعد وفاته؛ [3] .

هر كس مرا در زندگي اش زيارت كند، پس از مردنش به بازديد او خواهم رفت.

امام صادق عليه السلام مي فرمايد:

أربعة آلاف ملك عند قبر الحسين شغث عنه، يبكونه الي يوم القيامة، رئيسهم ملك يقال له: منصور، و لا يزوره زائر الا استقبلوه، و لا يودعه مودع الا شيعوه، و لا يمرض الا عادوه، و لا يموت الا صلوا عليه (و علي جنازته) و استغفروا له بعد موته؛ [4] .

چهار هزار فرشته در آستان قبر حسين عليه السلام براي او تا روز قيامت گريه مي كنند در رأس آنان فرشته اي است به نام منصور، و اينان از زيارت كنندگان حسين عليه السلام استقبال و در وقت مراجعت و وداع او را همراهي مي كنند و هر گاه زاير حسين عليه السلام مريض شود عيادتش مي كنند و آن گاه كه بميرد بر او نماز مي گزارند و بعد از مرگش طلب مغفرت و آمرزش برايش مي كنند.

نيز امام كاظم عليه السلام مي فرمايد:

من زار الحسين عليه السلام عارفا بحقه، غفر الله له ما تقدم من ذنبه و ما تأخر؛ [5] .

كسي كه زيارت كند حسين عليه السلام را در حالي كه آشنا به حق و مقام اوست، خداوند گناهان گذشته و آينده ي او را مي آمرزد.



پاورقي

[1] همان، ج 101، ص 26.

[2] همان، ج 102، ص 35.

[3] همان، ج 101، ص 16.

[4] کامل الزيارات، ص 119.

[5] همان، ص 138.