بازگشت

سازماندهي


سازماندهي عبارت است از: گروه بندي فعاليت هاي لازم براي نيل به هدف ها، و تعيين سلسله مراتب نيروهاي انساني در هر گروه از فعاليت ها. از اين رو، با سازماندهي، تقسيم كار و ارتباط بخش نيروها به سمت هدف هاي واحدي تحقق مي يابد. براي نمونه، همان گونه كه اشاره شد، نهضت امام حسين عليه السلام در دو بخش شهادت (عمليات نظامي) و ديگري بخش اسارت (عمليات فرهنگي) سازماندهي شد. و نيز فرايند نهضت به برنامه ي كوتاه مدتي شامل: اقدام ها و پيش بيني حوادث احتمالي در منازل طي شده با اهداف و نتايج ارزشمند و برنامه ي بلند مدت در قالب به اسارت رفتن فرزندان و خاندان امام عليه السلام، و در ميانه ي اين دو برنامه، به برنامه ي اصلي، يعني حماسه ي خونين روز عاشورا تقسيم مي شد.

برنامه ي كوتاه مدت با اين اهداف آغاز مي شود:


- تبيين اصول، مباني و ماهيت نهضت، جهت الگو قراردادن آن براي آيندگان؛

- روشن سازي انسان ها در مورد اهداف و درستي نهضت؛

- مستند سازي نهضت در تاريخ؛

- دريافت خبرهايي از دشمن و اوضاع منطقه ي عملياتي؛

- جذب و آماده سازي نيروهاي عمليات كننده در روز.

امروزه روشن شده است برنامه ي بلند مدت، جهت تداوم و بقا و تبيين و گسترش حماسه ي حسيني عليه السلام علي رغم دشواري هاي حضور زنان و كودكان، تا چه حد اين امر در تبيين و گسترش حماسه ي حسيني عليه السلام مؤثر بوده است. امام عليه السلام اين بار سنگين را بعد از خود بر دوش سيد الساجدين عليه السلام و خواهر گرامي اش زينب كبري نهاد كه آن دو، اين رسالت را به زيبايي تمام، هر چند با رنج و تعب طاقت فرسا انجام دادند و در سايه ي انجام دادن اين رسالت، فساد بني اميه و يزيد افشا و نهضت حسيني عليه السلام تثبيت شد.



سر ني در نينوا مي ماند اگر زينب نبود

كربلا در كربلا مي ماند اگر زينب نبود



چهره ي سرخ حقيقت بعد از آن طوفان رنگ

پشت ابري از ريا مي ماند اگر زينب نبود



چشمه ي فرياد مظلوميت لب تشنگان

در كوير تفته جا مي ماند اگر زينب نبود



در سايه ي اين دو برنامه ي كوتاه مدت و بلند مدت - كه يكي در جهت اطلاع رساني و زمينه سازي و توجيه و مشروعيت بخشي و در جذب نيرو، و ديگري در جهت جاودانگي و تداوم نهضت نقش مؤثري داشت - بود كه باعث شد عاشورا براي هميشه، الگويي نمونه و جاويد جهت آزادي از يوغ ستم و استضعاف فكري براي آزادي خواهان و حق طلبان ساخت.