بازگشت

خلاصه مقاله


مفهوم تبليغ : تبليغ ، واژه عربي است كه معادل انگليسي آن «پروپاگاندا» مي باشد. اما بايد توجه داشت كه مفهوم اين واژه در فرهنگ امروز غرب و در فرهنگ اسلامي كاملاً متفاوت است . تبليغ در عرف امروز غرب عبارت است از راست و دروغ جوركردن براي رسيدن به هدفهاي شيطاني ، براي اغفال مردم . اما در فرهنگ اسلامي ، اين واژه از قداست خاصي برخوردار است و در مواردي به كار مي رود كه هدف رساندن يك پيام مقدس است .

عناصر تبليغ :

تبليغ داراي چهار عنصر است كه عبارتند از:

1. پيام .

2. پيام رسان .

3. ابزارهاي پيام رساني .

4. شيوه هاي پيام رساني .

هر يك از اين عناصر، بايد داراي خصوصياتي باشد تا پيام به نحو احسن به مردم منتقل شود و مردم را جذب كند.

شرايط موفقيت يك پيام :

1. حق بودن .

2. منطقي بودن پيام .

3. انگيزانندگي پيام .

4. هماهنگي با نيازهاي زندگي .

بايسته هاي پيام رسان :

1. اعتقاد مبلغ

2. بصيرت

3. اخلاص

4. صفاي باطن

5. دلسوز بودن نسبت به مردم

6. شجاعت

(ع). صبر،...

ابزارهاي پيام رساني : يك پيام براي اينكه به مردم برسد، نياز به وسيله و ابزار دارد. اما براي رساندن پيامهاي ديني از هر وسيله و ابزاري نمي توان استفاده كرد. اگر پيام و هدف مقدس است ، ابزار نيز بايد متناسب با آن باشد. از مهمترين ابزار پيام رساني كه در قرآن به آن اشاره شده «قلم و بيان » است .

فصاحت و زيبايي محتواي قرآن ، يكي از مهمترين عوامل پيشرفت آن مي باشد.يكي از عوامل موفقيت اميرالمؤمنين (ع) فصاحت و زيبايي سخنان آن حضرت مي باشد.

سخنان ابا عبداللّه الحسين از ابتداي حركت از مدينه به سوي مكه ، از مكه به سوي كوفه ، علاوه بر آنكه بيانگر مظلوميت آن حضرت است ، منشوري از مكتب اسلام را ارائه مي دهد، آنچنان بليغ و فصيح است كه تنها كسي است كه توانسته سخنان او با سخنان اميرالمؤمنين (ع) برابري نمايد.

بعد از واقعه عاشورا نقش اهل بيت امام حسين (ع) به عنوان مبلغين نهضت كربلا نمايان مي شود. خطبه هاي امام سجاد (ع) و حضرت زينب (س)، آن چنان بليغ و رسا بود كه موجب رسوايي و افشاي جنايات بني اميه گرديد.

السلام عليك يا اباعبداللّه و علي الارواح التي حلت بفنائك ،

عليك مني سلام اللّه ابدا ما بقيت و بقي اليل و النهار،

السلام علي الحسين

و علي علي بن الحسين

و علي اولاد الحسين

و علي اصحاب الحسين .