بازگشت

صبر


يكي از ويژگيهاي مهم مبلغ از نظر قرآن كريم ، صبر و استقامت است . انبيا و پيامبران در طول تاريخ ، اسوه صبر بودند. قرآن مجيد، خطاب به پيامبر گرامي اسلام مي فرمايد:

(فَاصبِر كما صبر اوُلُوالعزم مِن َ الرُّسل وَ لاتَستَعجِل لَهم )

در آيه 24 از سوره سجده ، رابطه صبر و يقين بيان شده است . بردباري ، زاييده يقين به پروردگار جهان است .

(وَ جَعلنا مِنُهم اَئِمَة يَهدوُن بِأمرِنا لَمّا صَبَرُوا و كانوا بِاياتِنا يُوقِنون ).

در واقعه عاشورا عاشوراييان ، قله هاي صبر و يقين را فتح كردند، آنچه حماسه كربلا را به اوج ماندگاري و تأثير گذاري رساند، روحيه مقاومت امام حسين و ياران باوفايش و همچنين صبر و مقاومت اهل بيت : و اسراي كربلا بود.

امام حسين (ع) هنگام خروج از مكه در خطبه اي فرمودند: «نصبر علي بلائه و يوقينا اجور الصابرين ».

امام (ع) از همان آغاز، ياراني را به همراهي طلبيد كه طاقت و تحمل صحنه كارزار، همراه با زخم و ضربه و مرگ و تشنگي را داشته باشد. امام شرط همراهي را «صبر»دانست و در يكي از منزلگاهها خطاب به ياران فرمودند:

«ايها الناس فمن كان منكم يصبر علي حد السيف و طعن الاسنّة فليقم معنا و الاّفلينصرف عنّا».

حادثه كربلا و قهرمانان عاشورا الهام دهندگان صبوري و آموزگاران مقاومت بودند.انقلاب اسلامي ايران كه محصول پايداري مردم و خون پاك شهدا مي باشد؛ خانواده هاي شهدا نيز از حضرت زينب (س) صبوري آموختند. امام ؛ صبر مردم ايران را چنين بيان مي كند:

«مبارك باد بر خانواده هاي عزيز شهدا، مفقودين ، اسراء و جانبازان وبر ملت ايران كه با استقامت و پايداري و پايمردي خويش به بنياني مرصوص مبدل گشته اند، كه نه تهديد ابر قدرتها آنان را به هراس مي افكند و نه از محاصره ها و كمبودها به فغان مي آيد... زندگي با عزت را در خيمه مقاومت و صبر، بر حضور در كاخهاي ذلت و نوكري ابرقدرتها و سازش و صلح تحميلي ، ترجيح مي دهند».