بازگشت

عمده ترين محورهايي كه مي توان از حضور زن در نهضت عاشورا برداشت كرد


عمده ترين محورهايي كه مي توان از حضور زن در نهضت عاشورا برداشت كرد، موارد ذيل است :

1- صبر و پايداري و مقاومت در برابر سختيها و مصيبتها، چه در طول نهضت و چه پس از حادثه عاشورا.

2- شهامت و دليري در افشاي حقايق و گفتن سخن حق در برابر سلطه جائر كه در اسلام از بزرگترين جهادها است .

3- پيام رساني و تبيين روشنگري در طول سفر، حتي پس از بازگشت از سفر كربلا به مدينه كه توسط حضرت زينب و ام كلثوم و ديگر بانوان اهل بيت ، انجام مي گرفت .

4- كارهاي پرستاري ، پشتيباني و امدادگري در روز عاشورا و صحنه هاي پس از آن .

5- روحيه بخشي و تشجيع نسبت به رزم آوران يا ترغيب مادران يا همسران شهدا نسبت به دفاع از امام و رهبري و فداكاري در راه حق ، در عمل زنان اهل بيت و همسر زهير، همسر مسلم بن عوسجه ، ام وهب ، همسر خولي و...

6- مديريت در شرايط بحران ، كه عمدتاً نقش حضرت زينب (س) بود به عنوان قافله سالار اسيران و سرپرست كودكان و حفظ و مديريت آن مجموعه داغدار، در شرايط سخت دوران اسارت و در مقابل نيروهاي دشمن و كوچ دشوار شهر به شهر تا رسيدن به شام و سپس مدينه .

7- تغيير ماهيت اسارت و تبديل آن به آزادسازي انسانها و بيدادگري اذهان جامعه . زينب ، ام كلثوم و فاطمه دختر امام حسين ، اسيران آزادي بخش بودند و ذهنيت مردم را نيز از اسيران جنگي متحول ساختند.

8- عمق بخشيدن به بُعد تراژديك حادثه ، كه حاصل نفس حضور زنان و دختركان در يك ماجراست و تأثير گذاري عاطفي صحنه هاي پس از عاشورا و بسيج عواطف به نفع جبهه حق ، گريستن و سوگواري اهل بيت (ع) و گرياندن مردم كوفه و شام با سخنرانيهايشان ، از عوامل اين عمق بخشي به بُعد عاطفي حماسه عاشورا بود.

9- مراعات حدود الهي و عفاف و متانت يك زن مسلمان و متعهد حتي در شرايط اسارت و زير سلطه سربازان دشمن . ان شاءالله كه اين مقاله ناچيز مورد قبول درگاه خداوند و رضايت زينب كبري (س) و اهل بيت قرار بگيرد.