بازگشت

حفظ ارزش ها


آخـريـن وظـيـفـه تـربـيـت شـدگـان عـاشـورايـي را در ايـن مجال از قرآن مجيد نقل مي كنيم كه فرمود:

اَلَّذيـنَ اِنْ مـَكَّنّاهُمْ فِي الاَْرْضِ اَقامُوا الصَّلوةَ وَ اتَوُا الزَّكوةَ وَ اَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ لِلّهِ عاقِبَةُ الاُْمُورِ(حج: 41)

كـسـانـي كه هرگاه در زمين به آنها قدرت بخشيديم. نماز را بر پاي مي دارند و زكات مي دهند و امر به معروف و نهي از منكر مي نمايند و فرجام كارها از آنِ خداست.

ايـن آيـه، اوصـاف مـؤمـنان واقعي و دورنماي حكومت صالحان را بيان مي كند و اشعار مي دارد انسان هاي شايسته و مؤمن، هرگاه به حكومت دست يابند، جامعه را به گونه اي مي سـازنـد كـه نـمـاز و زكـات ـ بـه عنوان سمبل عبادت و روابط صحيح اقتصادي ـ و امر به نـيـكي ها و بازدارندگي از زشتي ها سرلوحه چنين جامعه اي قرار مي گيرد و حفظ ارزش هاي انساني از اولويت برخوردار مي شود.

چـنـانـكـه روشـن اسـت آيـه، سـرفصل اصلي حكومت صالحان را بيان كرده و مجريان امور وظـيـفـه دارنـد كـه سياست هاي خرد و كلان مملكت اسلامي را به گونه اي طراحي كنند كه آحـاد جـامـعـه ضـمن برقراري بهترين رابطه عبوديت با خدا (نماز) و سالم ترين رابطه اقـتـصـادي (زكـات) هـمـواره تـمـايـل بـه يـك زنـدگـي سـالم و سـرشـار از اعـمـال صـالح و اخـلاق حـسـنـه (مـعـروف) داشته باشند و آن گونه تربيت شوند كه از هرگونه آلودگي فردي و اجتماعي به دور مانند (نهي از منكر).

تـشـكـيـل و تـداوم چـنـيـن جامعه اي آرماني و ولايي در سايه همت دولت و ملّت شايسته امكان پـذيـر است كه با ايماني راسخ و تعهّدي عميق به ارزش هاي انساني و اسلامي دست به دسـت يكديگر دهند و احكام و قوانين الهي را مو به مو اجرا نمايند و همواره خدا و رضايت او را طـلب كـنند و چشم اميد به رحمت و عنايت او بدوزند كه فرجام كارها تنها با جهت گيري خدايي سامان مي يابد (و لله عاقبة الامور).