بازگشت

تقويت روحيه آرمان خواهي


نـظـام اسـلامـي براساس تقوا، عدالت، زهد، همّت بلند، بي اعتنايي به دنيا و خدمت به مـردم پـي ريـزي شـده اسـت و بـا حفظ اين آرمان ها حفظ مي شود و به پيش مي رود و مورد عنايت خدا قرار مي گيرد، چنان كه خود فرمود:

اِنَّ اَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللّهِ اَتْقيكُمْ(حجرات: 13)

همانا با ارزش ترين شما پيش خدا با تقواترين تان است.

حضرت امام خميني نيز در نخستين روزهاي پيروزي انقلاب فرمود:

فـرزنـدان عـزيـزم! ديـگـر ايـن شـمـايـيـد كـه بـايـد هـر چـه بـيـشـتـر كـوشـش كـنيد تا نـهـال آزادي و اسـتـقـلال كشور را آبياري كنيد، فرداي شما فرداي دشواري است كه اگر مـجـهـّز بـه عـلم و تقوا و شعور انقلابي ـ اسلامي شديد، پيروزي تان حتمي است و اگر خداي نكرده در اين مرحله كوتاهي كنيد، مسؤوليت آن به عهده خود شماست. [1] .

حـضـرت آيـة الله خـامـنه اي با ژرف انديشي و تيز بيني، نتيجه دو طرف قضيه را چنين بيان مي كند:

وقتي كه خدا، تقوا، بي اعتنايي به دنيا و مجاهدت در راه خدا معيار باشد، افرادي كه اين مـعـيارها را دارند، در صحنه عمل مي آيند و سررشته كارها را به دست مي گيرند، جامعه، جامعه اسلامي است. امّا وقتي كه معيارهاي خدايي عوض بشود و هر كسي كه دنيا طلب تر، شـهـوت ران تـر و بـراي بـه دست آوردن منافع شخصي زرنگ تر است، هر كسي كه با صـدق و راسـتـي بـيـگـانـه تـر اسـت، سـر كـار مـي آيد، نتيجه اين مي شود كه افرادي مـثـل عـمـر بـن سـعـد و شـمـر و عـبـيـدالله بـن زيـاد مـي شـونـد رؤسـا! و شـخـصـي مثل حسين بن علي به مذبح مي رود و در كربلا به شهادت مي رسد! [2] .

براي تقويت روحيه آرمان خواهي و آرمان گرايي بايد؛

حوزه و دانشگاه با همكاري عميق و پي گير، آرمان هاي اسلامي را به زبان روز براي ملّت بيان كنند و برنامه هاي حيات بخش اسلام را براي جهانيان روشن نمايند.

مـسـلمـانـان بـه ويژه بسيجيان، روز به روز بر شناخت خود از اسلام بيفزايند و اندوخته هاي خود را عمق ببخشند.

عـالمان متعهد، دلسوز و باتقوا را از داعيه داران دروغين فكر و انديشه بازشناسند تا از انديشه زلال و ناب اسلامي بيش از پيش بهره ببرند.

بـر حـفـظ دسـت آوردهـاي انـقـلاب اسـلامـي كـه ثـمره خون هزاران شهيد گلگون كفن است، اصرار ورزند.


پاورقي

[1] صحيفه نور، ج 5، ص 98.

[2] امانت داران عاشورا، ص 104.