بازگشت

طاغوت زدايي


در فـرهـنـگ تـشـيع، رهبر جامعه بايد از ويژگي هاي متعددي همچون، علم، تقوا، درايت، دلسـوزي، اخـلاص و... بـرخـوردار بـاشـد و از سـوي خـدا در چنين جايگاهي منصوب شده باشد، در غير اين صورت هر كس، زمام امور مسلمانان را به دست گيرد، طاغوت است و هيچ مـسـلمـانـي حـق نـدارد او را بـه رسميت شناسد و مورد حمايت قرار دهد، بلكه موظّف است در تـضـعـيـف و نـابـودي چـنـيـن حـكـومـتـي تـلاش كـنـد و بـه تـشـكـيـل حـكومت حق كمك نمايد. اين مطلب به صراحت در نامه امام حسين (ع) به مردم كوفه آمده است:

بـه جـان خـودم سـوگـند! امام جز كسي نيست كه قرآن را حاكم كند، عدالت را برپاي دارد به دين حق عمل كند و به خاطر خدا خويشتن را وقف اين امور نمايد. [1] .

نـامـه بالا در حالي به سوي مردم كوفه ارسال شده كه امام حسين (ع) به درخواست مردم كـوفـه مـبـنـي بـر نـفـي بـيـعـت يـزيـد و اصـرار بر بيعت با امام پاسخ مثبت داده و همراه اهـل بيت خويش ‍ راهي كوفه است. بنابراين يكي از اهداف حضرت سيدالشهدا سرنگوني حكومت طاغوتي بني اميه و تشكيل حكومت اسلامي بوده است.

امام راحل (ره) نيز درباره رژيم پهلوي فرمود:

... حـكـومـتـي طـاغـوتـي اسـت و اسلام اطاعت از اين حكومت را بر مردم حرام كرده و مبارزه با حكومت طاغوت را واجب شمرده است. [2] .

مـا خـواسـتـار بـركـنـاري شـاه هـسـتـيـم و مـي خـواهـيـم حـكـومـت عدل اسلامي را جايگزين اين نظام فاسد گردانيم. [3] .


پاورقي

[1] بحارالانوار، ج 44، ص 334 ـ 335.

[2] صحيفه نور، ج 22، ص 150.

[3] همان، ص 168.