بازگشت

انقلاب اسلامي و فرهنگ عاشورا


انـقلاب شكوهمند اسلامي چنان كه از نامش پيداست، ماهيتي صد در صد اسلامي دارد و تار و پـود آن را فرهنگ اسلامي تشكيل داده به گونه اي كه منهاي اسلام هيچ مفهومي ندارد. از سـوي ديـگـر، مـفـسـر و سـخـنـگـوي اسـلام راسـتـيـن نـيـز كـسـي جـز پـيـامـبـر و اهل بيت معصوم او نيست همان طور كه خود فرمود:

مـن دو چـيـز گـران سـنـگ در مـيـان شـمـا مـي گـذارم؛ كـتـاب خـدا و اهل بيتم، مادامي كه به اين دو وصل باشيد، هرگز گمراه نخواهيد شد. [1] .

بـراسـاس خـواست رهبر اسلام، مسلمانان واقعي، معارف ديني و سرمشق زندگي خويش را در هـمـه ابـعـاد از اهـل بـيـت پـيامبر مي گيرند كه در آن ميان، خط مشي انقلابي و حماسي حـضـرت سـيـدالشـهـدا(ع) جـايـگـاه خـاص خـود را دارد و آن حـمـاسه الهي و بي نظير در طول تاريخ الگوي همه انقلابيون و سلحشوراني بوده كه در برابر قدرت هاي ستمگر «نـه» گـفـته اند و مي توان گفت ملّت انقلابي ايران با رهبري حضرت امام خميني (ره) بـهـتـريـن نـمـونـه آن اسـت كـه بـا الهام از عاشوراي حسيني پرشكوه ترين انقلاب را در تـاريـخ آفـريـد. در ايـنـجـا بـه بـررسـي نـقـش فـرهـنـگ عـاشـورا در شكل گيري و تداوم انقلاب اسلامي مي پردازيم.


پاورقي

[1] بحارالانوار، ج 2، ص 100.