بازگشت

حبيب بن مظهر


علامه در خلاصه و ابوعلي در رجال خود گويند (تعبير از علامه است كه مناسب تر و زيباتر است) وي حبيب بن مظهر، بضم ميم و فتح ظاء مشاله با تشديد هاء وراء به وزن معظم و محمد و مظاهر نيز گفته شده - مشكور است با حسين (ع) در كربلا كشته شد.

وي ابوالقاسم حبيب بن مظهر بن رئاب بن اشتر بن جخوان بن فقعس بن طريف بن عمرو بن قيس بن حرث بن ثعلبه بن دودان بن اسد بن خزيمه اسدي فقعسي است (پدر به پدر نامي است).

حبيب صحابيست پيغمبر (ص) را درك كرده، ابن كلبي او را ذكر كرده و پسر عموي ربيعة بن خوط بن رائب اباثور است كه


شاعر هنرور و سوار نامي است [1] .


پاورقي

[1] عسقلاني در اصابه و عزالدين جزري در اسد الغابه بعد از ذکر نسب حبيب گويند: (تعبي راز عسقلاني است) وي از صحابه است براي او ادراک پيمبر (ص) دست داده، عمر کرد تا با حسين (ع) روز طف کشته شد با پسر عمش ربيعة بن خوط بن رئاب اباثور که شاعر و سوار نامي است.

(اينکه گويد خوط شهيد شد، از شگفتي‏ها است که اصابه از ابن‏کلبي ذکر کرده) و نيز از مرزباني نقل شده: که ربيعة بن خوط بن رئاب حيات پيغمبر (ص) را درک کرد و در روز (ذيقار) نيز حاضر بود سپس در کوفه منزل گرفت در آن جا همي بود تا حسين (ع) از مکه به عراق آمد و در کربلا پياده شد، ربيعة بن خوط از کوفه بيرون آمد و به همراه پسر عمش حبيب نزد امام (ع) آمدند و حبيب با او مي‏بود تا روز عاشورا با کشتگان ديگر از ياران حسين که در حمله‏ي اول شهيد شدند جلوي روي امام (ع) به خاک افتاد.