بازگشت

زندگاني امام حسين


در روز سوم ماه شعبان سال چهارم هجرت [1] دومين فرزند برومند حضرت علي و فاطمه، كه درود خدا بر ايشان باد، در خانه وحي و ولايت چشم به جهان گشود.

چون خبر ولادتش به پيامبر گرامي اسلام (ص) رسيد، به خانه حضرت علي (ع) و فاطمه (س) آمد و اسما [2] را فرمود تا كودكش را بياورد.

اسما او را در پارچهاي سپيد پيچيد و خدمت رسول اكرم (ص) برد، آن گرامي به گوش راست او اذان و به گوش چپ او اقامه گفت. [3] .

به روزهاي اول يا هفتمين روز ولادت با سعادتش، امين وحي الهي، جبرئيل، فرود آمد و گفت: سلام خداوند بر تو باد اي رسول خدا، اين نوزاد را به نام پسر كوچك هارون (شبير) [4] كه به عربي (حسين) خوانده ميشود نام بگذار. [5] .

چون علي براي تو بسان هارون براي موسي بن عمران است، جز آن كه تو خاتم پيغمبران هستي.

و به اين ترتيب نام پرعظمت حسين از جانب پروردگار، براي دومين فرزند فاطمه (س) انتخاب شد.

به روز هفتم ولادتش، فاطمه زهرا كه سلام خداوند بر او باد، گوسفندي را براي فرزندش به عنوان عقيقه [6] كشت، و سر آن حضرت را تراشيد و هموزن موي سر او نقره صدقه داد. [7] .


پاورقي

[1] در سال و ماه و روز ولادت امام حسين (ع) اقوال ديگري هم گفته شده است، ولي ما قول مشهور بين شيعه را نقل کرديم. ر. به. ک. اعلام الوري طبرسي، ص 213.

[2] احتمال دارد منظور از اسما، دختر يزيد بن سکن انصاري باشد. ر. به. ک. اعيان الشيعه، جزء 11، ص 167.

[3] امالي شيخ طوسي، ج 1، ص 377.

[4] شبر بر وزن حسن، و شبير بر وزن حسين، و مبشر بر وزن محسن، نام پسران هارون بوده است و پيغمبر اسلام (ص) فرزندان خود حسن و حسين و محسن را به اين سه نام ناميده است - تاج العروس، ج 3، ص 389، اين سه کلمه در زبان عبري همان معني را دارد که حسن و حسين و محسن در زبان عربي دارد - لسان العرب، ج 66، ص 60.

[5] معاني الاخبار، ص 57.

[6] در منابع اسلامي درباره عقيقه سفارش فراوان شده و براي سلامتي فرزند بسيارمؤثر دانسته شده است. ر. به. ک. وسائل الشيعه، ج 15، ص 143 به بعد.

[7] کافي، ج 6، ص 33.