بازگشت

انجام مراسم ديني


بنابر روايتي كه از امام صادق (ع) درباره ي ولادت امام حسين (ع) نقل شده است، چون حسين (ع) به دنيا آمد، رسول خدا (ص) در گوش راست او اذان و در گوش چپ او اقامه


گفت، و در روز هفتم ولادت آن حضرت دستور داد سر آن نوزاد را تراشيده و هم وزن موي سرش نقره صدقه دهند و گوسفندي براي او عقيقه كرد و ران آن گوسفند را براي قابله فرستاد. [1] در روايتي از اسماء دختر عميس [2] نقل شده است كه رسول خدا در روز هفتم ولادت امام حسين (ع) دو گوسفند خاكستري رنگ را براي او عقيقه كرد و به قابله ي او راني از گوسفند و ديناري داد. سپس سرش را تراشيده و هم وزن موي سرش نقره صدقه داد و بر سر آن نوزاد عطر خلوق [3] ماليد. [4] .


پاورقي

[1] بحاالانوار، ج 43، ص 243 و 257؛ و ملحقات احقاق الحق، ج 11، ص 258 و 260 و 261.

[2] متن رواياتي که در اين باره از اسماء نقل شده همين گونه است که نسب او در اين روايت آمده، «اسماء دختر عميس» چنانچه در روايات اهل سنت نيز همين گونه است و ذيلا مي‏خوانيد و در ماجراي مراسم ازدواج مبارک أميرالمؤمنين و فاطمه (س) نيز رواياتي از همين اسماء نقل شده است، و با توجه به اينکه اسماء همسر جعفر بن ابيطالب بوده و از سال هفتم بعثت، يعني پنج سال قبل از هجرت به مدينه تا سال هفتم هجرت، اسماء و جعفر در حبشه بوده‏اند و پس از فتح خيبر به مدينه بازگشتند به نظر مي‏رسد که اين اسماء زن ديگري بوده است که احتمالا در خانه حضرت زهرا (س) رفت و آمد مي‏کرده يا احيانا به خدمتکاري آنها مشغول بود که چون معروفيتي نداشته راويان حديث به اشتباه او را دختر عميس دانسته و به اين نسب در سند روايات آمده است، و ديگران نيز دچار اين اشتباه شده‏اند. و ما اين تذکر را در کتاب زندگاني فاطمه عليهاالسلام با شرح بيشتري ذکر کرده‏ايم که خوانندگان مي‏توانند به آن مراجعه کنند. (زندگاني حضرت فاطمه و دختران آن حضرت، ص 38 - 37).

[3] خلوق نام عطري است که مخلوط از زعفران و عطرهاي ديگر است و رنگش به سرخي مي‏گرايد.

[4] بحارالانوار، ج 43، ص 239.