بازگشت

حديث افك


در غروه بني مصطلق به يكي از همسران پيامبر صلي الله عليه و آله نسبت ناروايي داده شد كه در كتاب هاي تاريخي به «حديث افك» معروف است. در اين كه كدام يك از همسران حضرت صلي الله عليه و آله مورد اتهام قرار گرفته، و چه كسي اين اتهام را وارد كرده است، بين مورخان اتفاق نظر نيست. اما آنچه كه مورد تأييد قرآن كريم قرار گرفته؛ و جاي ترديدي در آن


نيست اين است كه نسبت ناروا از طرف همين مسلمان نماها - منافقان - كه از اصحاب پيامبر صلي الله عليه و آله محسوب مي شدند و همراه پيامبر صلي الله عليه و آله بودند، صورت گرفته است. تا ازاين طريق شخصيت آن حضرت صلي الله عليه و آله را خدشه دار نمايند و حرمت و قداست او را بشكنند. قرآن كريم مي فرمايد:

«ان الذين جاءوا بالافك عصبة منكم لا تحسبوه شرا لكم بل هو خير لكم لكل امري ء منهم ما اكتسب من الاثم و الذي تولي كبره منهم له عذاب عظيم» [1] .

مسلما كساني كه آن تهمت عظيم را عنوان كردند گروهي (متشكل و توطئه گر) از شما بودند؛ اما گمان نكنيد اين ماجرا براي شما بد است، بلكه خير شما در آن است؛ آنها هر كدام سهم خود را از اين گناهي كه مرتكب شدند دارند؛ و از بين آنان، كسي كه بخش مهم آن را برعهده داشت عذاب عظيمي براي اوست.


پاورقي

[1] نور (24)، آيه‏ي 11، جهت اطلاعات بيشتر در اين زمينه به تفسير الميزان، ج 15، ص 89 مراجعه کنيد.