بازگشت

بيعت براي يزيد


از اقدامات خائنانه او به اسلام و مسلمين طرح بيعت با يزيد و زمينه سازي براي حكومتش بود كه توانست آن را جامعه عمل بپوشاند. اينكه خائنانه اش خوانديم بدان


خاطر بود كه او يزيد را مي شناخت و مي دانست او فردي كثيف و عياش و بيدين است. خود او به يزيد سفارش مي كرد كه در حضور مردم شراب نخورد يعني او مي دانست كه يزيد شرابخوار است. او از دوره هاي قبل، يزيد را محرمانه وليعهد خود كرده و در سال 56، يعني چهار سال قبل از مرگ خود براي او بيعت گرفت، طرح بيعت خواهي براي يزيد را مغيره بن شعبه ريخت كه مهره كثيفي در دستگاه و از دشمنان سرسخت خاندان پيامبر بود.

او براي دستيابي به پست و موقعيت به نزد معاويه آمد و داستان عثمان را به پيش كشيد و عوارض جانشين نداشتن را براي او برشمرد و متذكر شد اغلب صحابه پيامبر از دنيا رفته اند و زمينه و شرايط براي اجراي اين بدعت يعني بيعت گيري جهت يزيد مناسب است.

انگيزه معاويه از بيعت خواهي براي يزيد در دست داشتن قدرت و حفظ آن در خانواده خود بود كه معاويه سالهاي سال آروزي آن را در سر مي پروراند. راهنماي او در اين كار هوي و هوس او بود و خود مي گفت لولا هواي لا بصرت رشدي. [1] .

اگر هواي نفسم نبود راه رشدم را مي يافتم. آري، او براي هوي و هوس خود همه چيز را زير پا گذاشت حتي دين را و همه كس را سركوب كرد حتي پسر پيامبر را خود مغيره مي گفت با آماده كردن معاويه براي بيعت يزيد بلائي براي او بوجود آوردم كه به سادگي از ميان رفتني نيست. [2] .


پاورقي

[1] مناقب و مثالب قاضي نعمان ص 68.

[2] تاريخ طبري ج 6.