بازگشت

خط كاري ما در اين اثر


خط كاري كه ما در اين اثر تعقيب مي كنيم همان خط و شيوه اي است كه درباره ديگر نوشته هاي مربوط به زندگي حضرات معصومين عليهم السلام مطرح بوده است.

اساس مقصد ما بيان سرگذشت حيات و قيام حسين عليه السلام در قالب يك خط يا يك مكتب فكري است. [1] .

بحث درباره مكتب در حقيقت بيان و معرفي يك استراتژي يك خط، يا يك راه و روش است كه بتناسب مباني اعتقادي با در نظر گرفتن شرايط عصر بمرحله اجرا و عمل گذارده مي شود. و براساس اين خط فكري تصميم گيري هاست شناخت راه زندگي و اتخاذ مواضع است، آگاهي از شيوه ها و راه و رسم زندگي است، درك و فهم روش مبارزه با مفاسد و درمان نابساماني هاست و دريافت اين مساله كه گاهي قيام راه درمان طريق فرياد بايد به پيش رفت در مواقعي هم از طريق گريه. در همه حال اصل بر اين است كه موضع ما با هدف تضادي پيدا نكند و وظيفه و مسئووليت الهي در لابلاي كوشش ها فراموش نگردد.

ما در اين اثر سعي داريم كار و عمل حسين عليه السلام را در عرصه حيات به صورت يك مكتب جامع و يك خط فكري همه فهم و قابل عمل عرضه كنيم و سياست روشن او را در اتخاذ مواضع، با در نظر داشتن جو و شرايط زمان بيان نمائيم. هچنين فراموش


نمي كنيم كه داستان و جريان زندگي حسين عليه السلام براي ما رنگ و هواي سنت است و آن شامل قول و فعل و امضاء يا تقرير است.

ما در عين بيان مساله و ذكر داستان زندگي و معرفي خط فكري و مكتبي او سعي داريم به اين سوالات جواب دهيم، حسين كه بود؟ چه مي خواست؟ چرا قيام كرد؟ چرا چون پدرش علي عليه السلام در عصر خلفاي سه گانه خاموش ننشست و لااقل با پرونده ي گشوده به ترك مخاصمه نپرداخت؟ و چرا چون برادر گراميش حسن بن علي عليه السلام به صلح تحميلي تن در نداد؟


پاورقي

[1] به کتابهاي: در کتب امام اميرالمومنين، در مکتب فاطمه عليهاالسلام، در مکتب کريم اهل البيت امام حسن مجتبي عليه‏السلام در مکتب پيشواي ساجدان امام علي بن الحسين بقلم نگارنده مراجعه شود.