بازگشت

اسلام در خطر آسيب پايدار


اسلام نيز پس از پيامبر اكرم (ص) با چنين خطري روبرو بود كه در رأس همه، اين خطر از سوي امويان متوجه دين بود. به همين علت امام حسن مجتبي (ع) در نكوهش بني اميه مي فرمايد:

«لو لم يبق لبني امية الا عجوز درداء لبغت دين الله عوجا و هكذا قال رسول الله» [1] اگر از بني اميه جز پيرزني كهنسال و بي دندان باقي نماند، او نيز به دنبال به انحراف كشاندن عقايد ديني مردم خواهد بود. رسول خدا (ص) اين چنين فرموده است.

البته تحريفات همواره با بعثت پيامبران جديد از دين، زدوده و تصحيح مي شد. ولي پس از پيامبراكرم (ص) كه خاتم پيامبران است ديگر بعثتي در كار نبود تا اين تحريف زدوده گردد، بنابراين اگر فرصت چنان اعواج و تحريفي به امويان داده مي شد، اسلام براي هميشه از مسير صحيح خويش جدا مي گرديد و تلاشها و رشادتهاي تمام انبياي الهي و پيروان آنان در طول تاريخ به هدر مي رفت و اسلام ناب محمدي (ص) به اسلام اموي تغيير شكل و محتوا مي داد. اين همان خطري بود كه امام حسين (ص) براي دفع آن، عاشورا را به وجود آورد و اين خطر را در جمله اي كوتاه و در عين حال بسيار رسا به جامعه اسلامي هشدار داده، فرمود:

«و علي الاسلام السلام، اذ قد بليت الامة براع مثل يزيد». [2] .

چنان كه در روز عاشورا نيز در خطبه اي ارتش امويان را به عنوان «محر في الكلم و مطفي ء السنن»؛ يعني، «تحريف كننده قرآن و خاموش سازنده فروغ سنت» معرفي كرد. [3] .


پاورقي

[1] سفينة البحار، ج 1، ص 46.

[2] بحارالأنوار، ج 44، ص 46.

[3] موسوعة کلمات الأمام الحسين، معهد تحقيقات باقرالعلوم، ص 422.