بازگشت

مراد از آل محمد چه كسانند؟


ناگفته نماند: مراد از آل محمد كه بايد در صلوات به رسول الله (ص) صلوات بر آنها نيز ضميمه شود و آنها را هيچ وقت نمي توان جدا از صلوات به رسول الله (ص) كرد و اجماعي ميان شيعه است.

عبارت از اميرالمؤمنين علي و فاطمه و حسن و حسين و نه امام معصوم از اولاد حسين صلوات الله عليهم است و اين مسأله از ضروريات اماميه اثناعشريه و از اتفاقيات بي شك و شبهه و از مسلمات ميان شيعه و از بديهيات است و روايات در اين موضوع بي شمار است.

ثعلبي از بزرگان علماء اهل سنت در تفسير خود نقل كرده مسندا از شهر بن حوشب از ام سلمة (رض) عن رسول الله انه قال لفاطمه (ص) ايتيني بزوجك و ابنيك فجائت فالقي عليهم كساء ثم رفع يده عليهم فقال اللهم هؤلاء آل محمد فاجعل صلواتك و بركاتك علي آل محمد فانك حميد مجيد قالت: فرفعت الكساء لادخل معهم فاجتذ به فقال: انك علي خير.

از روايات وارده در قضيه ي كساء و از اخبار متواتره از طرق فريقين در آن واقعه ي مهمه و موضوع بسيار بزرگ كه رسول الله (ص) خواسته


عملا اهميت آن را برساند و به مسلمانها بفهماند و آيه ي تطهير نازل شده كاملا معلوم و روشن است كه مراد از آل محمد و منظور از اهل بيت در آيه ي شريفه ي تطهير [1] عبارت از آن بزرگواران است كه رسول الله (ص) آنها را در زير كساء جمع فرموده و آنها را در قضيه ي مباهله با نصاراي نجران همراه خود به مباهله حاضر كرد.

و نظر به اجماع قطعي و احاديث متواتره از طرق اهل بيت عليهم السلام نه فرزند امام حسين سيدالشهداء عليه آلاف التحية و الثناء داخل آل محمد و اهل بيت اطهار بوده و صلوات و سلام شامل آن ذوات مقدسه عليهم السلام نيز مي باشد.


پاورقي

[1] راجع به آيه‏ي تطهير و تحقيق در تفسير و مفاد آيه‏ي شريفه رجوع شود به مقدمه‏ي که بر کتاب «بحثي کوتاه درباره‏ي علم امام (ع)» تأليف استاد علامه‏ي اکبر آقاي طباطبائي دام‏ظله صاحب «تفسير الميزان» نگارش داده‏ام طبع تبريز به سال: (1396) ه. ق.