بازگشت

رويه ي اهل سنت در حذف آل


چنانچه در اغلب كتب و مؤلفات سنيها به طريق اخبر است چون شيعه مواظبت بر ضميممه آل دارند و لذا سنيها برغم آنها سنت نبويه را زير پاي خودشان گذاشته اند بسيار كمتر در مؤلفات اهل سنت ديده مي شود كه از رويه ي امويه پيروي نكرده و آل را حذف نكرده باشند مانند ابن حجر عسقلاني و بعضي ديگر كه بسيار نادر مي باشد.

و از اكابر علماي اهل سنت از معاصرين كه در كتابش در صلوات (آل) را حذف نكرده و تبعيت از سنت فرموده و تقليد كوركورانه را رها كرده عبارت از علامه ي كبير مرد عاقل و داناي اسلامي شيخ محمد سعيد عرفي است كه در كتاب نفيس و اثر خالد خود (سر انحلال الامة العربية و وهن المسلمين) كه فعلا طبع دوم دمشق آن نزد نگارنده موجود است در صلوات از رويه ي مرضيه كنار نشده است در سال 1376 رسول الله وفات يافته رضي الله تعالي عنه.

شيخ صدوق (ره) روايت كرده به اسناد خود از ابان بن تغلب از حضرت ابوجعفر باقر عليه السلام از اميرالمؤمنين سلام الله عليه قال: قال


رسول الله من صلي علي و لم يصل علي آلي لم يجد ريح الجنة و ان ريحها ليوجد من مسيره خمسمأة عام [1] .

در تفسير نعماني (ره) با اسنادش از اميرالمؤمنين عليه السلام از رسول الله صلي الله عليه و آله نقل كرده كه فرمود: لا تصلوا علي صلاة مبتورة بل صلوا الي اهل بيتي و لا تقطعوهم فان كل نسب و سبب يوم القيامة منقطع الا نسبي.

و ابن حجر در صواعق [2] نقل كرده: روي عن النبي (ص): لا تصلوا علي الصلاة البتراء فقالوا: و ما الصلاة البتراء؟ فقال: تقولون اللهم صل علي محمد و تمسكون بل قولوا: اللهم صل علي محمد و آل محمد.


پاورقي

[1] غاية المرام ص 314.

[2] رجوع شود به کتاب مستمسک العروة الوثقي تأليف سيدنا الاستاد آيةالله طباطبائي حکيم قدس‏سره ج 6 ص 383 ط 2 نجف و الصواعق المحرقه ص 87 و کشف الغمة للشعراني ج 1 ص 194 ولي در خود صواعق (و علي آل محمد) است.