بازگشت

فضيلت زيارت حضرت سيدالشهداء


در كتب اخبار و حديث در وجوب زيارت قبر حسين بن علي «عليه السلام» اخبار متواتر و فراواني در دست است.

علامه ي مجلسي 45 حديث روايت كرده كه براي نمونه، يك حديث مي آوريم، محمد بن مسلم از ابي جعفر «عليه السلام» روايت مي كند كه فرمودند: به زيارت جدم حسين «عليه السلام» برويد كه رفع هم و غم و غرق و حرق مي نمايد، و از درنده و گزنده، شما را مصون مي دارد؛ و هر كس عارف به حق او باشد بايد حداقل در سال يك بار به زيارت آن حضرت برود. [1] .


در باب اخلاص به زيارت حسين «عليه السلام» و ثواب آن 12 روايت موثق نقل شده؛ در باب اين كه زيارت سيدالشهداء موجب آمرزش گناهان است 35 حديث نقل نموده اند؛ و در ميزان ثواب و درجات معرفت و يا ثواب حج و عمره و آزاد كردن بندگان 80 روايت نقل شده. و تا اينجا رسيده كه هر كس با معرفت زيارت كند، ثواب زيارت او با هزار بنده آزاد كردن مساوي است. و در اين كه زيارت حسين «عليه السلام» موجب طول عمر و حفظ نفس و مال و زيادتي اموال و وسعت رزق و دفع هم و غم و قضاء حوائج 18 روايت نقل شده، و در انفاق در راه زيارت حسين «عليه السلام» 77 خبر نقل شده، و نسبت به زيارت حسين «عليه السلام» در روز عرفه 68 روايت و در فضيلت تربت حسين «عليه السلام» 80 خبر روايت شده، و اين همه اخبار براي توجه دادن مردم جهان به عظمت شهادت حسين «عليه السلام» و بزرگي هدف آن بزرگوار است كه در راه مرام خويش آن چنان فداكاري كرد.

در اخبار حضرت باقر و حضرت صادق «عليه السلام» صدها روايت در مباني و آداب و ادب زيارت حضرت سيدالشهداء «عليه السلام» است. [2] .

رضي الدين علي بن موسي بن طاووس بغدادي معروف به سيد ابن طاووس در كتاب «الملهوف علي قتلي الطفوف» كه مقتل نفيسي است، از امام محمد باقر «عليه السلام» از حضرت زين العابدين علي بن الحسين «عليه السلام» روايت مي كند كه فرمود:

أيما مؤمن ذرفت عيناه لقتل الحسين «عليه السلام» حتي تسيل دموعه علي خده، بوأه الله بها في الجنة غرفا يسكنها أحقابا؛ و أيما مؤمن دمعت عيناه حتي تسيل علي خده فيما مسنا من الأذي من عدونا في الدنيا، بوأه الله منزل صدق في الجنة... الخ.


و از امام جعفر صادق «عليه السلام» روايت مي كند كه فرمود:

قال: من ذكرنا عنده ففاضت من عينه و لو مثل جناح الذباب، غفر الله ذنوبه و لو كانت مثل زبد البحر.

سيد محسن در «لواعج الاشجان» در اول مقدمه از پيغمبر «صلي الله عليه و آله و سلم» روايت مي كند:

قال «صلي الله عليه و آله و سلم»: كل عين باكية يوم القيامة الا عين بكت علي مصاب الحسين «عليه السلام» فانها ضاحكة مستبشرة بنعيم الجنة [3] .

هر چشمي گريان است روز قيامت مگر چشماني كه بر مصيبت حسين «عليه السلام» گريان شده باشد، آن روز مسرور و بشاش است كه بشارت بهشت به او مي دهند.

در هر حال آرامگاه حسين مطاف ميليونها مردم است، و بر حسب تخمين يكي از متشرقين آلماني در سال (1930 ميلادي) در هر سال بالغ بر 250 ميليون دلار فرقه ي شيعه صرف زيارت و عزاداري و مجلس تذكر و مجد پيشواي خود مي نمايند، و در هر سال بالغ بر دو ميليون نفر كه در اربعين تنها از 600 تا 800 هزار نفر مي شوند به زيارت سيدالشهداء مي شتابند و از خالصترين و پاكترين اموال خود صرف اين راه مي نمايند.

اينك به اختصار تاريخ جغرافيائي شهر كربلا را براي خوانندگان نقل و مفصل آن را به كتب مربوطه مراجعه مي دهم [4] .



پاورقي

[1] مزار؛ ابصار ص 107؛ تاريخ جغرافيائي کربلا تأليف نگارنده ص 86.

[2] به کتاب مزار بحار ص 188.

[3] لواعج الاشجان ص 3؛ الحسين ج 2.

[4] تاريخ جغرافيائي کربلا ملاحظه شود.