بازگشت

حسين و منزل مدينه


اولين منزل مسكوني حسين همان «دار فاطمه» يا بستان فاطميه بود كه از طرف شمال مجاور با منزل عايشه بود ولي دري به مسجد پيغمبر «صلي الله عليه و آله و سلم» داشت، و اين خانه مولد و موطن حسين «عليه السلام» در مدينه بود. اين خانه ي مختصر كوچك كانون انواع فيوضات آسماني در زمين بود و محل اشعه ي تابناك علم و معرفت براي


مسلمين بوده، و اكنون در ايام تولد او در اين خانه، مجمرهاي مشك و عبير آتش مي كنند، و به نام پرافتخار او مجالس مجد و عظمت او را برپا مي سازند.

حسين «عليه السلام» پس از رفتن به كوفه با پدر و پس از مراجعت از نجف، در همين خانه ي كوچك منزل داشت، و بيروني اش مسجد پيغمبر «صلي الله عليه و آله و سلم» بود، و دختر بي مادرش فاطمه ي صغري با شوهرش حسن بن حسن بن علي در همين خانه بود كه اسرا و قافله ي كربلا برگشتند. و پس از خرابي اين خانه به خانه اي كه اميرالمؤمنين علي «عليه السلام» در بقيع داشت منتقل داشت. و بنابر روايت ديگر چون حجرات پيغمبر «صلي الله عليه و آله و سلم» و خانه ي فاطه جزو مسجد شد، فاطمه ي صغري با شوهر و فرزندانش به خانه اي كه در محله ي «حره» داشتند منقل گرديدند.

علي بن عبدالله سمهودي مي نويسد: خانه ي پيغمبر كه اطاق عايشه يكي از آن حجرات و محل دفن آن حضرت شد، شكل چهار گوشي داشت. و علي بن ابي طالب در مدينه دو خانه داشت يكي همان حجره و منزل فاطمه كه جزو مسجد شد و مولد حسين «عليه السلام» بود، و ديگر خانه در بقيع داشت. [1] .

و اين نقشه كه در اين كتاب از خانه ي مولد حسين مشاهده مي شود نقشه اي است كه سمهودي در كتاب خود نقل كرده. [2] .


پاورقي

[1] وفاء الوفاء به اخبار دار المصطفي ص 333 - ص 365 - ص 388 ج 1.

[2] وفاء الوفا ص 400 ج 1؛ طبقات ابن‏سعد در ترجمه‏ي عايشه؛ الحسين ص 103 ج 1.