بازگشت

نامه امام به بزرگان بصره


وجود مقدس امام حسين (ع) همزمان با نوشتن نامه به اشراف مؤمنان در كوفه، براي بزرگان بصره مانند؛ احنف بن قيس، منذر بن جارود، مسعود بن عمر، قيس بن هيثم، عمرو بن عبيدالله بن معمر، و مالك بن مسمع بكري نيز نامه اي نوشت و آن را توسط سليمان بن رزين به سوي بزرگان بصره فرستاد. متن نامه ي امام (ع) بدين شرح است.

اما بعد: به درستي كه خداوند متعال، محمد (ص) را از ميان بندگانش برگزيد و او را به پيامبري خود گرامي داشت و به رسالت برگزيد. سپس او را نزد خويش برد؛ در حالي كه به وظيفه ي خويش در ابلاغ رسالات الهي عمل كرده بود، و ما خاندان، اوليا، اوصياء، و وارثان او هستيم و با اينكه سزاوارترين مردم براي جانشيني او بوديم ديگران بر ما پيشي گرفتند [چون اختلاف را نمي پسنديديم و صلاح امت اسلامي را در آن نمي ديديم] سكوت كرديم و به عافيت [وحدت] پاسخ گفتيم؛ اين در حالي بود كه مي دانستيم ما بر حق ولايت از متوليان آن شايسته تر هستيم. اكنون اين نامه را توسط فرستاده ي خود به سوي شما فرستادم و شما را به كتاب خدا و سنت پيامبرش فرا مي خوانم كه سنت او را كشته و بدعت را احياء كرده اند. اگر گفتارم را بشنويد و فرمانم بريد شما را به راه رشد و سعادت رهنمود خواهم شد. [1] .



پاورقي

[1] تاريخ طبري، ج 5، ص 357، حيات الامام الحسين، ج 2، ص 322، العوالم، ج 17، ص 187، البداية و النهاية، ج 8، ص 157، معالي السبطين، ج 1، ص 252.

أما بعد فان الله اصطفي محمدا (ص) علي خلقه، و أکرمه بنبوته، و اختاره لرسالته، ثم قبضه الله اليه و قد نصح لعباده و بلغ ما ارسل به (ص) و کنا أهله و أولياءه و أوصياءه و ورثته و أحق الناس بمقامه في الناس، فاستأثر علينا قومنا بذلک، فرضينا و کرهنا الفرقة و أحببنا العافية، و نحن نعلم أنا أحق بذلک الحق المستحق علينا ممن تولاه و قد أحسنوا و أصلحوا و تحروا الحق، فرحمهم الله و غفرلنا و لهم.

و قد بعثت رسولي اليکم بهذا الکتاب، و أنا أدعوکم الي کتاب الله و سنة نبيه (ص)، فان السنة قد اميتت، و ان البدعة قد احييت و ان تسمعوا قولي و تطيعوا امري اهدکم سبيل الرشاد، و السلام عليکم و رحمة الله.