بازگشت

توطئه عليه هاني بن عروه


همين که عبيدالله از مکان مسلم بن عقيل در خانه ي هاني بن عروه آگاهي يافت تصميم به دستگيري هاني گرفت چرا خانه ي او مرکز تجمع شيعيان و مقر سفير امام


حسين عليه السلام شده بود [1] و او به بهانه ي بيماري از رفتن به نزد عبيدالله بن زياد نيز خودداري مي کرد.

ابن زياد، محمد بن اشعث [2] و اسماء بن خارجه- و به روايتي عمرو بن حجاج زبيدي [3] را نزد خود فراخواند و از علت نيامدن هاني به قصر دارالاماره سؤال کرد، آنها گفتند که او بيمار است، عبيدالله گفت: ولي به من خبر رسيده است که او بهبودي پيدا کرده و در خانه اش مي نشيند، شما به ملاقات او برويد و به او خاطر نشان سازيد تا وظيفه ي خود را در قبال ما به انجام برساند و به ديدار ما به دارالاماره بيايد [4] .


پاورقي

[1] حياة الامام الحسين 271 /2.

[2] پدر او اشعث بن قيس از قبيله‏ي کنده مي‏باشد، ابوبکر خواهر خود ام‏فروة را به او تزويج کرد و اميرالمؤمنين علي عليه‏ السلام او را لعنت نمود. ابن ابي‏ الحديد مي‏گويد: هر فسادي که در خلافت اميرالمؤمنين رخ داد و هر اضطرابي بوجود آمد، اصل و ريشه‏ي آن اشعث بوده است. کليني از امام صادق عليه‏ السلام نقل کرده است که فرمود: اشعث بن قيس در خون اميرالمؤمنين شريک بود و دختر او جعده امام حسن عليه‏ السلام را زهر داد و محمد بن اشعث در خون امام حسين شريک بود (الکني الالقاب 34 /2).

[3] او عمرو بن حجاج زبيدي رئيس قبيله‏ي «زبيد» و در ميان قبيله‏ي خود داراي شرف و عزتي بوده است و در جنگها نيز از او ياد مي‏شده است (ابصار العين 19).

[4] کامل ابن ‏اثير 37 /4.