بازگشت

نصوص بر امامت حسين بن علي


نصوص بر وصايت و امامت حضرت اباعبدالله الحسين عليه السلام زياد است و از جمله روايت ابوبصير است از امام صادق (ع) که فرمود: پدرم (امام باقر عليه السلام) به جابر بن عبدالله انصاري فرمود با تو کاري دارم چه وقت برايت آسان تر است که تو را تنها ببينم جابر گفت هر وقت شما بفرمائيد روزي با جابر در خلوت نشست و او را فرمود: درباره لوحي که در دست مادرم فاطمه زهرا دختر رسول خدا ديده اي و آنچه مادرم به تو فرموده که در آن لوح نوشته بود مرا آگاه ساز، جابر گفت خدا را گواه مي گيرم که در زمان حيات رسول خدا خدمت مادرت فاطمه عليهاالسلام رسيدم و او را به ولادت حسين (ع) تبريک گفتم و در دستش لوح سبزي ديدم که تصور کردم زمرد است و نوشته سفيدي به رنگ خورشيد در آن بود عرض کرد پدر و مادرم به فدايت اين لوح چيست؟ فرمود: لوحي است که خدا به پيامبرش اهداء فرموده و اسم پدرم و شوهرم و دو پسرانم و اسامي اوصياء از فرزندانم در آن درج گرديده و پدرم آن را به عنوان مژدگاني به من مرحمت فرموده است.

جابر مي گويد: حضرت زهرا آن را به من داد و من رونويسي کردم.

امام باقر به جابر فرمود: جابر، آيا آن را به من ارائه مي دهي؟ عرض کرد: آري سپس



\cf2 [ صفحه 24]



امام باقر همراه جابر به منزل او رفت و جابر صحيفه را بيرون آورد و امام باقر او را فرمود: تو به نوشته ات نظر کن تا من برايت بخوانم، جابر به نوشته خود نگاه مي کرد و امام قرائت فرمود، هيچ حرفي با هم اختلاف نداشتند و در آن لوح چنين مرقوم رفته بود:

بسم الله الرحمن الرحيم هذا کتاب من الله العزيز الحکيم لمحمد نبيه و نوره و سفيره و حجابه و دليله نزل به الروح الامين من عند رب العالمين. تا آنجا که مرقوم رفته: و اني فضلتک علي الانبياء و فضلت وصيک علي الاوصياء و اکرمتک بشبليک و سبطيک حسن و حسين فجعلت حسنا معدن علمي بعد انقضاء مدة أبيه و جعلت حسينا خازن وحيي و اکرمته بالشهادة و ختمت له بالسعادة فهو افضل من استشهد و ارفع الشهداء درجة جعلت کلمتي التامة معه و حجتي البالغة عنده بعترته اثيب و اعاقب.

ترجمه: «و من تو را بر پيامبران ديگر فضيلت و برتري دادم و همچنين وصي تو را بر ديگر اوصياء برتري دادم و به تو کرامت نمودم دو شيرزاده و دو نوه حسن و حسين را و حسن را معدن علم خود قرار دادم بعد از پدرش و حسين را خزانه دار وحي خود قرار دادم و او را به شهادت گرامي داشتم و پايان کارش را به سعادت مقرر نمودم پس او برگزيده ترين و برترين شهدا است و مقامش از همه شهدا بالاتر و عاليتر است و کلمه تامه خود را با او قرار دادم و حجت بالغه و تامه خود را نزد او و به عترت او پاداش و کيفر دهم».

و سپس نام ائمه معصومين بعد از امام حسين از حضرت سجاد تا امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف و اوصاف آنان و سرگذشت مؤمنان در زمان غيبت در آن لوح ذکر گرديده که از جهت رعايت اختصار از درج باقي مندرجات لوح خودداري گرديد. طالبين به جلد دوم پيغمبر و ياران ص 123 مراجعه نمايند. [1] .


پاورقي

[1] کافي، کتاب الحجه، باب ما جاء في الاثني عشر و النص عليهم حديث 3- اکمال الدين ص 179.