بازگشت

سخني پيرامون تربت سيدالشهدا


سجده بر خاک تو شايسته بود وقت نماز

اي که از خون جبينت به جبين آب وضوست



فضيلت و آثار و برکاتي که براي تربت حسيني است، براي هيچ تربتي و قطعه اي از قطعات زمين نيست. خاک کربلا قطعه اي از بهشت است که خداوند قادر متعال به واسطه قدرداني از يک فداکار در راه دين که تمام هستي خود را فدا کرده، در آن خاک، برکت و فضيلت و شفا قرار داده است.



کربلايش قطعه اي از جنت است

باب نور و باب لطف و رحمت است



اما در اينکه چرا تنها اين خاک داراي چنين ويژگيها و آثار و برکات است؟ بايد گفت: هر چيزي که در اين عالم، شرافت ظاهري و يا معنوي پيدا مي کند، يا به خاطر انتساب آن به خداوند سبحان و شرافت ذاتي است، و يا به خاطر وقوع امر خارق العاده و مهمي است که به آن شرافت و برکت داده است.

در تربت کربلاي سيدالشهدا (ع) هر دو امر محقق شده است، زيرا خاک کربلا بنا بر رواياتي، هم شرافت ذاتي و خدا دادي، و هم امر عظيم و واقعه اي مهم در آنجا واقع گرديده که آن شهادت حسين بن علي (ع) و ياران وفادارش مي باشد، لذا داراي فضيلت و آثاري خاص است.

آمده است که چون بر قبر امام حسين (ع) آب بستند، پس از چهل روز آب فرو نشست و اثر قبر محو گرديد، يکي از اعراب بني اسد آمد و از خاک قبضه قبضه برداشت و بوييد تا بر قبر حسين رسيد، و چون او را مي بوسيد گريه مي کرد و مي گفت: پدر و مادرم به فدايت، چه اندازه خوشبويي که قبر و تربت تو چنين خوشبو است، سپس شروع کرد به سرودن:



خواهند نهان سازند قبرش ز حبيبش

خوشبويي خاک قبر گرديده دليلش



آري خاک مزار حسين (ع) سرمه چشم عاشقان و شيفتگانش بوده و ايشان را مجنون وار به سوي خود مي کشاند.

از آنجايي که هدف اين کتاب بر شمردن آثار و برکات سيدالشهدا (ع) است، از تفصيل در مطلب پرهيز کرده و علاقه مندان به اين مقوله را به کتابهاي مربوط ارجاع مي دهد.

و اما آثار و برکاتي که مي توان براي تربت پاک حسيني برشمرد عبارتنداز: