بازگشت

حسين از ديدگاه وحي


مؤلف: حسن سعيد

ناشر: انتشارات کتاب خانه ي مدرسه ي چهل ستون مسجد جامع تهران

محل نشر: تهران

تاريخ نشر: 1398 ق.

تعداد صفحات: 100

کتاب ياد شده، بدون فصل بندي و نويسنده، پس از آوردن آياتي از قرآن کريم، همراه با ترجمه، که درباره ي شهادت است و با ذکر يک مقدمه، وارد مباحث کتاب خود شده است.

اين اثر، دربر دارنده ي مقالاتي کوتاه درباره ي زندگي امام حسين عليه السلام در برهه هاي گوناگون است. بنا به گفته ي مؤلف، وي کتابش را در آستانه ي پيروزي انقلاب اسلامي و در اوج مبارزات مردم شهيدپرور ايران بر ضد طاغوت و با شتاب نوشته است. از نگاه نويسنده، راهي براي شناخت امام و روش او و بزرگداشت نهضت مقدس آن حضرت وجود دارد، تکيه بر گفته هاي نبي گرامي اسلام و استفاده از سخناني است که از منبع وحي سرچشمه گرفته و با منطق و دين تأييد شده باشد. بخشي از اين احاديث، در اين کتاب، نقل و بررسي شده است.

همان گونه که از عناوين مطالب کتاب برمي آيد، بخش در خور ملاحظه اي از کتاب را مسئله امامت به خود اختصاص داده است. برخي از عناوين اين تأليف، به شرح ذيل است: «پيشوايي که پيش از ولادت و گذشت زمان، سرگذشت او ثبت گرديده است»، «شهادت حسين، سازنده ي جوامع انساني است»، «پيامبر صلي الله عليه و آله و حسين عليه السلام»، «بررسي مسئله امامت»، «پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله خلافت را موکول به امر خدا مي کند»، «اداره ي امور اسلام و مسلمين به چه کسي سپرده شده است»، «ميرداماد، امامت را شرح مي دهد»، «قرآن درباره ي پيشوايي دستور صريح داده است،»، «امام را چگونه مي توان شناخت»، «رسول خدا و روش رهبران امت»، «امام حسين عليه السلام از سرنوشت خود آگاه است»، «حسين عليه السلام فداکاري نمود تا حق به صورتي روشن جلوه گر گردد»، «رسول خدا، قاتل حسين عليه السلام را معرفي مي کند»، «گريه بر حسين، پيروي از رسول خدا است»، «امام حسين عليه السلام روش مبارزه با طاغوت را در سطحي گسترده به جهانيان آموخت» و...

اين کتاب، فهرست مطالب و منابع ندارد؛ اما در پاورقي ها به برخي منابع استفاده شده، اشاره شده است؛ مانند عيون الاخبار، تاريخ ابن عساکر، کتاب کافي، بحارالانوار، تاريخ طبري و الاستيعاب الي معرفة الأصحاب. البته منابع مورد استفاده مؤلف، گسترده نيست و بيش تر به منابع ياد شده استناد کرده است.